Μυστικά για τη ρύθμιση του Γαληνός Office


14/02/2024: Το τμήμα υποστήριξης του Γαληνός Office λαμβάνει συχνά ερωτήματα σχετικά με την κατάλληλη ρύθμιση του πρόγραμματος. Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συχνές απορίες και δίνουμε απαντήσεις στη συνέχεια.

Ασθενείς

Έχω καταχωρημένους πολλούς ασθενείς, κάποιοι έχουν φύγει, άλλοι έχουν αποβιώσει. Μπορώ να τους κάνω μη ορατούς;

Μπορείτε να τους αρχειοθετήσετε με δεξί κλικ και επιλέγοντας «Αρχειοθέτηση». Τα στοιχεία που τους συνοδεύουν (παραστατικά, φάκελος υγείας κ.λπ.) δεν διαγράφονται. Οι αρχειοθετημένοι ασθενείς εμφανίζονται στο κεντρικό μενού το προβολών, στην επιλογή «Αρχείο δεδομένων», από όπου μπορείτε και να τους επαναφέρετε.

Υπάρχει τρόπος να καταχωρήσω μαζικά τους ασθενείς μου από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση;

Ναι. Αρχικά, θα μεταβείτε στις ρυθμίσεις (εικονίδιο σε σχήμα γρανάζι κάτω και δεξιά). Στη συνέχεια θα ανοίξετε τη σελίδα Η/Σ όπου θα ενεργοποιήσετε τη σύνδεση χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Έτσι, θα ενεργοποιηθεί η «Εισαγωγή ασθενών», η οποία γίνεται σε ελάχιστα βήματα.

Παραστατικά και myDATA

Μπορώ να εμφανίσω τον λογαριασμό τραπέζης στο παραστατικό;

Ναι, αρκεί να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Παράμετροι > Σχέδια αναφορών. Κάνοντας διπλό κλικ στο παραστατικό, ανοίγετε τις σχετικές ρυθμίσεις και συμπληρώνετε το πεδίο «Σταθερό κείμενο». Το κείμενο αυτό θα εμφανίζεται στην εκτύπωση των παραστατικών σας.

Υποστηρίζεται η εμφάνιση QR code στην απόδειξη που εκδίδω για τους ασθενείς;

Βεβαίως. Για να εμφανιστεί το QR code, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει γίνει επιτυχώς η διαβίβαση του παραστατικού στο myDATA και να έχει λάβει Μ.ΑΡ.Κ. Προτείνουμε να ρυθμίσετε την αποστολή στο myDATA σε «Πραγματικό χρόνο».

Πως ρυθμίζω τα στοιχεία του ιατρείου που εμφανίζονται στα παραστατικά μου;

Μεταβαίνετε στις Ρυθμίσεις > Εταιρεία και συμπληρώνετε τα εξής πεδία: Τίτλος, Πλήρης επωνυμία, Αριθμός φορολογικού μητρώου, Οικονομική υπηρεσία, Στοιχεία επικοινωνίας. Θυμηθείτε να κάνετε scroll και να πατήσετε «Αποθήκευση» για να καταχωρηθούν τα δεδομένα.

Λοιπές ρυθμίσεις

Κάποιος συνεργάτης έχει σταματήσει να εργάζεται για το ιατρείο και θέλω να αποκλείσω την πρόσβασή του στο πρόγραμμα. Πως μπορώ να το κάνω;

Μεταβαίνετε στη Ρυθμίσεις > Ασφάλεια όπου κάνετε διπλό κλικ στον λογαριασμό του συνεργάτη, αποεπιλέγετε το checkbox «Είσοδος στην εταιρεία» και αποθηκεύετε. Έτσι, ο συνεργάτης δεν έχει πλέον πρόσβαση στο Γαληνός Office.

Είμαι συνδρομητής και στον φαρμακευτικό οδηγό Galinos.gr. Μπορώ να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες του μέσα από το Γαληνός Office;

Βεβαίως. Στην αρχική σελίδα (εικονίδιο σε σχήμα σπίτι) μπορείτε να δημιουργήσετε το ταμπλό χρησιμοποιώντας το πρότυπο «Γαληνός».