Ιατρικό λογισμικό - Οφθαλμίατρος


Οφθαλμιατρική εξέταση

Η οφθαλμιατρική ασχολείται με τη δομή, τη λειτουργία και τις ασθένειες ή διαταραχές που σχετίζονται με τους οφθαλμούς, δηλαδή τα μάτια. Ο οφθαλμίατρος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, πραγματοποιεί μια ποικιλία εξετάσεων και τεστ για να εντοπίσει πιθανά προβλήματα στην όραση, στην ευθυγράμμιση και την κινητότητα των ματιών, στην κατάσταση των βλεφάρων και πολλά άλλα. Τέλος, ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του οφθαλμίατρου είναι ότι ασχολείται με ασθενείς από όλες τις ηλικιακές ομάδες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι ηλικιωμένους και υπερήλικες.

Οφθαλμιατρική εξέταση

Η κλινική εξέταση από έναν οφθαλμίατρο διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη του καρδιολόγου ή του παιδίατρου. Με τη χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, ο οφθαλμίατρος πραγματοποιεί ποικίλες μετρήσεις και καταγράφει τα αποτελέσματα. Δεδομένα που αφορούν τη διάθλαση, την οπτική οξύτητα, τη βυθοσκόπηση, την ενδοφθάλμια πίεση, καταχωρούνται στο Γαληνός Office. Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε με μετρήσεις του παρελθόντος για μια συνολικότερη εικόνα.

Καταγραφή οπτικής οξύτητας και διάθλασης

Οφθαλμολογικό ιστορικό

Έτοιμη φόρμα για γρήγορη καταχώρηση σημείων και νοσημάτων που παρουσίασε ο ασθενής στο παρελθόν. Ενδεικτικά, το ιστορικό μπορεί να αφορά γλαύκωμα, επέμβαση καταρράκτη, βλεφαρίτιδα, αμφιβληστροειδοπάθεια, εκφύλιση ωχράς κηλίδας και πολλά άλλα. Το οφθαλμολογικό ιστορικό ακολουθεί τον ασθενή και εμπλουτίζεται κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης και θεραπείας του από τον ιατρό.

Βεβαιώσεις και γνωματεύσεις

Συχνά, η οφθαλμολογική εξέταση απαιτείται για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης ή την εγγραφή ενός παιδιού στο σχολείο. Το Γαληνός Office διαθέτει έτοιμες εκτυπώσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ιατρική βεβαίωση ή γνωμάτευση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγετε το πρότυπο κείμενο που θα συμπληρώνεται κατά περίπτωση. Έτσι, για κάθε νέα ιατρική βεβαίωση,επιλέγετε τον ασθενή και το πρότυπο κείμενο και εκτυπώνετε άμεσα το έγγραφο.


Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του προγράμματος δωρεάν για τους πρώτους 150 ασθενείς.

Δωρεάν χρήση