Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας


Η χρήση ηλεκτρονικού φακέλου υγείας (ΗΦΥ) αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του ιατρείου σας. Παρόλο που η εισαγωγή δεδομένων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή φαντάζει χρονοβόρα, η άμεση ανάκτηση και προβολή τους είναι αυτή που θα σας αποζημιώσει για τον αρχικό σας κόπο. Στον φάκελο υγείας βρίσκετε εύκολα και άμεσα οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς να ψάχνετε σε έντυπα και φακέλους. Όλες αυτές οι δυνατότητες προσφέρονται με τον πλέον ασφαλή τρόπο καθώς έχουμε υλοποιήσει και βελτιώνουμε διαρκώς τα τεχνολογικά μέσα για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ο φάκελος υγείας του Γαληνός Office περιλαμβάνει μεγάλο πλήθος επιλογών για την εισαγωγή ιατρικών δεδομένων. Κάθε ιατρός καλείται να τα χρησιμοποιήσει στον βαθμό που τον εξυπηρετούν.

Δυνατότητες ιατρικού φακέλου

  • Εισαγωγή και ενημέρωση ιατρικών στοιχείων. Ενδεικτικά αναφέρονται: προσωπικό, κληρονομικό και κοινωνικό ιστορικό, παρούσα νόσος, αλλεργίες, ζωτικά σημεία, ιστορικό καπνίσματος, χρήσης αλκοόλ και ουσιών, ατομικό αναμνηστικό, σωματομετρικά μεγέθη, φαρμακευτική αγωγή κ.ά.
  • Εμφάνιση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων σε ενιαίο πίνακα και δημιουργία αντίστοιχου γραφήματος το οποίο διευκολύνει τη συγκριτική αξιολόγηση και ανάλυση της πορείας των αναλύσεων.
  • Αυτοματοποιημένο εργαλείο για την καταγραφή, ενημέρωση και οργάνωση της εμβολιαστικής κατάστασης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Υποστηρίζει την ενημέρωση των εκτελεσμένων εμβολίων μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την αυτόματη εφαρμογή του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού. Μάθετε περισσότερα εδώ.
  • Αναλυτική φόρμα για την καταγραφή των ευρημάτων της κλινικής εξέτασης η οποία αποτελείται από τις υποενότητες: γενική εντύπωση, δέρμα, κεφαλή, τράχηλος, κορμός, άνω/κάτω άκρα, μαστοί, λεμφαδένες,αναπνευστικό, ουροποιογεννητικό κ.λπ.
  • Εξειδικευμένη ενότητα για την καταγραφή των ευρημάτων αξιολόγησης της νοητικής κατάστασης του ασθενούς, η οποία αποτελείται από τις υποενότητες: εμφάνιση, στάση, συμπεριφορά, διάθεση, συναίσθημα, ομιλία, δομή και περιεχόμενο σκέψης, αντίληψη, συγκέντρωση κ.λπ.
  • Εύκολη και γρήγορη μεταφόρτωση και προβολή αρχείων με δυνατότητα επισύναψης στον φάκελο κάθε ασθενούς.
  • Διαχωρισμός της ιατρικής επίσκεψης σε συμπτώματα, εξέταση, διάγνωση, αντιμετώπιση εφαρμόζοντας τη μέθοδο SOAP.

Τα στοιχεία που εισάγονται στον φάκελο υγείας είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε πεδία και επιλογές, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Μάλιστα, κατά την πρώτη είσοδο στην εφαρμογή ο φάκελος υγείας ρυθμίζεται αυτόματα λαμβάνοντας υπόψη την ειδικότητά σας. Μάθετε περισσότερα για την προσαρμογή σε κάθε ειδικότητα εδώ.

Εκτός από την εισαγωγή των ιατρικών στοιχείων, δίνεται και η δυνατότητα εκτύπωσης του ιατρικού φακέλου. Έτσι έχετε την ευχέρεια να λάβετε σε έντυπη μορφή όλα όσα έχετε καταχωρήσει σε μια επίσκεψη ή στο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Το έγγραφο αυτό μπορεί να συνοδεύσει τον ασθενή κατά την παραπομπή του σε ιατρό άλλης ειδικότητας ή να χρησιμοποιηθεί για την τήρηση φυσικού αρχείου.


Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του προγράμματος δωρεάν για τους πρώτους 150 ασθενείς.

Δωρεάν χρήση