Νέα έκδοση 3.1


05/04/2021 : Η πρόσφατη έκδοση του Γαληνός Office φέρνει νέες ενότητες φακέλου υγείας που σχετίζονται με την ογκολογία καθώς και βελτιώσεις στα ημερολόγια και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Κάθε νέα λειτουργία σχεδιάζεται από κοινού με τους συνδρομητές, οι οποίοι μας δίνουν ιδέες για να αναπτύξουμε στοχευμένα το πρόγραμμα.

Ιστολογική εξέταση

Η ιστολογική εξέταση ή βιοψία αποτελεί μια από τις πιο ακριβείς διαγνωστικές μεθόδους και χρησιμοποιείται από πολλές ειδικότητες, όπως οι ογκολόγοι, οι δερματολόγοι, οι γυναικολόγοι, οι χειρουργοί κ.ά. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των νεοπλασιών, χάρη στην ιστολογική, καθορίζεται ο τύπος (καλοήθεια ή κακοήθεια), ο βαθμός και η έκταση της νόσου. Πλέον, τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης μπορούν καταχωρηθούν στο Γαληνός Office. Συγκεκριμένα, ο χρήστης εισάγει αναλυτικά στοιχεία για το υλικό και την τεχνική λήψης αυτού, τα ευρήματα του παθολογοανατόμου, ενώ μπορεί να ανεβάσει και το αρχείο των αποτελεσμάτων.

Χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, ανοσοθεραπεία

Στη νέα, ειδικά σχεδιασμένη φόρμα του προγράμματος ο ιατρός καταχωρεί τις θεραπείες που ακολουθεί ο ασθενής του. Η αναζήτηση σκευασμάτων και δραστικών ουσιών γίνεται μέσω του φαρμακευτικού οδηγού Γαληνός. Μάλιστα, οι πληροφορίες εμφανίζονται σε ενιαίο πίνακα ώστε ο χρήστης να έχει εύκολα τη συνολική εικόνα της θεραπείας. Σε συνδυασμό με την ενότητα "χειρουργείο", η αποτύπωση των θεραπειών του καρκίνου στο Γαληνός Office είναι πλήρης.

Για τους ογκολόγους, προσφέρεται εξειδικευμένη παραμετροποίηση του προγράμματος. Μάθετε περισσότερα στη σχετική σελίδα.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ως προς τις επιμέρους αλλαγές που περιλαμβάνει η νέα έκδοση, αυτές αφορούν κυρίως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Συγκεκριμένα, μετά την ανανέωση της διεπαφής διαλειτουργικότητας (API) της ΗΔΙΚΑ για το e-prescription.gr, η άυλη συνταγογράφηση μέσω του Γαληνός Office ολοκληρώθηκε. Ο χρήστης έχει πλέον στη διάθεσή του ενημερωτικά μηνύματα για το αν ο ασθενής έχει ενεργοποιήσει την άυλη, ενώ η αποστολή μηνύματος/SMS γίνεται αυτόματα με την υποβολή της συνταγής ή του παραπεμπτικού.

Η νέα έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους χρήστες.


Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το Γαληνός Office, ξεκινήστε τώρα εντελώς δωρεάν και αποκτήστε πρόσβαση στην πλήρη λειτουργικότητα του προγράμματος, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς.

Δωρεάν χρήση